Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen

De kosten voor dakreparatie of -vervanging kunnen variëren afhankelijk van de grootte en helling van het dak, de gebruikte materialen en de omvang van de schade. Het is het beste om een gratis dakinspectie aan te vragen waarbij wij middels een vrijblijvende offerte een nauwkeurige schatting geven van de kosten.

Dit zal afhangen van de grootte en complexiteit van de klus. Meestal kunnen dakreparaties binnen een of twee dagen worden voltooid, terwijl een volledige dakvervanging enkele dagen of langer kan duren.

Dit zal afhangen van verschillende factoren, zoals het klimaat waarin u woont, het type dak, uw budget en persoonlijke voorkeuren. Wij kunnen u adviseren over de beste optie voor uw specifieke situatie.

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen beschikbaar, zoals asfaltdakpannen, rubber, metaal, hout en leien. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om deze te overwegen voordat u een beslissing maakt.

Er zijn een aantal tekenen waar u op moet letten die kunnen aangeven dat uw dak vervangen moet worden, zoals lekkage, gescheurde of losse dakpannen, en overmatig vocht in de kruipruimte. Als u twijfelt, kunt u altijd een ons inschakelen om uw dak gratis te inspecteren.

De levensduur van een dak kan variëren afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit van de installatie en het onderhoud dat het dak heeft gehad. Sommige dakbedekkingsmaterialen, zoals metalen dakplaten, kunnen wel 50 jaar meegaan, terwijl andere materialen, zoals asfalt shingles, gemiddeld 20-30 jaar meegaan.

Onze medewerkers zijn goed opgeleid en volgen alle regels en voorschriften met betrekking tot brandveiligheid op. Bovendien worden ze regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen we de risico’s op brand tot een minimum beperken tijdens onze werkzaamheden.”

Dit hangt af van de oorzaak van het lek. Als het dak versleten is en meerdere problemen vertoont, kan het nodig zijn om het volledig te vervangen. Maar als het lek bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door een lekkage uit de schoorsteen of een paar ontbrekende dakpannen, kan een reparatie vaak volstaan om het lek te verhelpen.

Met een onderhoudscontract voor uw dak zorgen we ervoor dat we jaarlijks bij u langskomen om het dak te inspecteren. Dit verlengt de levensduur van het dak aanzienlijk, omdat we eventuele problemen snel opmerken en direct verhelpen. Dit kan u veel geld besparen, want als problemen te lang onopgemerkt blijven, kan dat leiden tot duurdere schades in de toekomst.

Dit is afhankelijk van de soort verzekering die u heeft afgesloten. In het algemeen worden schades door storm vaak gedekt door verzekeraars. Het is belangrijk om uw verzekering zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van dakproblemen die zijn veroorzaakt door storm of andere weersomstandigheden. Wij stellen altijd een passende offerte op voor de reparatie en u kunt deze dan doorgeven aan uw verzekering. Als de schade niet door storm is veroorzaakt, is het vaak niet mogelijk om de kosten te verhalen op de verzekering. In sommige gevallen kan het wel mogelijk zijn om schades aan bijvoorbeeld muren, stucwerk of vloeren te verhalen op de verzekering.”

Tijdens de gratis dakinspectie worden alle zichtbare delen van het dak, zowel aan de binnen- als buitenkant, nauwkeurig gecontroleerd. Zo komen eventuele problemen of lekkages aan het licht. We maken gebruik van een fotoreportage om duidelijk te maken waar de gebreken zich bevinden. Zo krijgt u een goed inzicht in de staat van uw dak en wat eventueel nodig is om problemen op te lossen.

U kunt ons bereiken via 0666666. Wij streven ernaar om u uiterlijk binnen één werkdag te helpen. In geval van spoed komen wij direct bij u langs.